Een walkie talkie zonder vergunning gebruiken

Als je gebruik wilt maken van een walkie talkie dien je daar in bepaalde gevallen een vergunning voor aan te vragen. Er zijn echter ook walkie talkies op de markt waar dit niet voor nodig is.

Portofoons om met elkaar te communiceren

Als je ervoor kiest een portofoon oftewel walkie talkie aan te schaffen bij Firecom kun je ook vergunningsvrije exemplaren aanschaffen die direct gebruikt kunnen worden. Deze portofoons kennen diverse toepassingen waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan gebruik tijdens een uitstapje, tijdens de vakantie of in de horeca of  voor thuisgebruik. De portofoons kunnen gebruikt worden in combinatie met oortjes. Op die manier kunnen de gebruikers op een snelle manier met elkaar communiceren zonder dat daar een extra netwerk voor nodig is.

Handig voor gebruik binnen een bedrijf

Walkie talkies worden in diverse branches gebruikt om te communiceren. Op de website van Firecom vind je een aantal voorbeelden hiervan. Als je zelf denkt dat het gebruik van portofoons een uitkomst is binnen jouw bedrijf dan win je het beste op voorhand eerst inlichtingen in. Zo weet je precies wat er met de portofoons gedaan kan worden en of ze geschikt zijn voor jouw onderneming.

Bereik kan verschillen

Hoewel op de verpakking van de meeste portofoons aangegeven staat dat ze een bereik van veel kilometers kunnen hebben blijkt dit in de praktijk niet altijd het geval te zijn. Houd er rekening mee dat het bereik in drukkere gebieden zoals steden kleiner is dan in open gebieden. Voor gebruik binnen zijn ze uitermate geschikt omdat je dan nooit echt heel ver van elkaar verwijderd bent.

Posted in Blog by Wendy