Kies een lening die bij je situatie past

Als je iets wilt aanschaffen of iets nodig hebt maar daar even geen budget voor hebt kun je ook besluiten een lening af te sluiten. Geld lenen online is een snelle manier om voldoende geld te hebben voor een nieuwe aankoop.

Twee soorten leningen

Als je geld leent kun je dit op verschillende manieren doen. Er zijn twee soorten leningen mogelijk die allebei hun eigen kenmerken hebben. De twee leningen zijn een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Welke je kiest hangt af van welke vorm je zelf het prettigst vindt maar ook van de situatie en waarvoor je het geld nodig hebt.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening heb je te maken met een vaste looptijd en een van tevoren vastgelegde rente. Zo betaal je voor die lening iedere maand hetzelfde bedrag aan aflossing en weet je altijd precies waar je aan toe bent. De vaste lasten voor de lening veranderen niet en je weet wanneer je het volledige bedrag hebt terugbetaald.

Doorlopend krediet

Kies je voor een doorlopend krediet, dan heb je minder zekerheid. Je hebt te maken met een flexibele lening en een rente die veranderen kan. Voor de een is dit de beste oplossing, terwijl een persoonlijke lening beter geschikt zal zijn voor een ander.

Win eerst advies in

Als je wilt weten welke lening het beste bij jou en je situatie past kun je het beste eerst advies inwinnen of een offerte aanvragen bij een kredietverstrekker. Zo weet je direct welke vorm het beste bij jou past en hoeveel je lenen kunt.

Posted in Blog by Wendy